torsdag 11 oktober 2012

Hjälp!?

Det har varit en minst sagt konstig vecka... jag kan ta den i korthet.

Jag har haft problem med min hand ett bra tag, den domnar bort och "sticker" från och til. Inte konstigt kanske att den blir lite "retad" när jag använder den på samma sätt i mitt jobb hela tiden.

Nu har hela armen börjat göra ont, har minskad styrka i högerhanden och tappar cirkuation i den titt som tätt.

I måndags ringde jag till vårdcentralen för att få komma och kolla upp vad det kan vara. Dem hänvisar mig till våran företagshälsovård som finns på mitt jobb. Jag får komma till en sjukgymnast som bedömmer att jag måste få träffa en läkare och att han inte kan bedömma om det är arbetsreaterat eller inte. (Han är ju som sagt inte läkare utan sjukgymnast.)

För att få komma til företagshäsovården krävs godkännande från min arbetsplats, vilket jag inte får!

Jag ringer tilbaka till vårdcentralen, jag får träffa en läkare som bedömmer det till 100 arbetsrelaterat och hon sjukskriver mig i tre veckor och hänvisar mig til företagshälsovården.

Tillbaka till arbetsplatsen där jag får ett blankt nej, ringer vårdcentralen igen där jag får ett NEJ (enligt lag, enligt dem ska arbetsrelaterade skador tas med företagshälsovården) och till sist ett NEJ från arbetsplatsen igen eftersom denne sjukgymnast i början varken kunde säga det ena eller andra.

Så jag sitter mitt emellan, struntar fullständigt i vem som tittar på armen, men får inte komma till någon som kan säga vad det beror på eller vad jag kan göra för att få det bättre!?

Tuff vecka!

Idag har Molly feber den lilla kraken så jag stannar hemma med alla småttingar och har fått rådet från 1177 att ringa en annan vårdcentral. Ska även ringa Försäkringskassan och förklara vad som sker. Ett himla ringande och förklarande bara för att få komma till en läkare!

Och till råga på allt har jag blivit förkyld!
Kanske inte det muntraste inlägget idag men det är så min vecka sett ut. Givetvis finns flera andra saker som jag också ser fram emot!

Det är fredag!
Imorgon kommer mamma och hälsar på!
Imorgon bir det tjejmiddag hemma hos Christi!

Nu ska jag ta en kopp kaffe till innan dagens alla samtal ska ringas....

2 kommentarer:

  1. känner så väl igen mig. välkommen in i den svenska sjukvårdskarusellen. ingen vet nåt å ingen vill ta ansvar. så där har jag haft det i 10 år. fått kämpa å kämpa för att få hjälp.

    hoppas verkligen att du får hjälp fort med att träffa en bra läkare. kan inte facket hjälpa dig med att få komma till företagshälsan. om det nu är lag på det så gör ju din arbetgivare ett stort fel. du kan ju alltid prova. vet att kommunals fack här hemma hjälper till vid tvister om sjukpesnion å andra "sjukliga" bekymmer.

    kram på dig.<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Kicki! Facket är också inblandat men vi kommer ingen vart alls. Man blir bara utmattad psykiskt... Känns hopplöst!

      Kram

      Radera