Hela förmiddaggen idag har jag bakat piroger (a lá Melker Andersson) Heter det BAKA piroger eller GÖRA? LAGA kanske? Nä, jag vet inte, men jag säger baka iallafall. Dem flesta med köttfärsfyllning men några med italiensk fyllning. Tänkte testa någonting nytt, det blir säkert gott. I dem italienska är det färska tomater, räkor, ruccola, vitlök, chili och vitt vin. Luktar gudomligt! Som en medelhavsrestaurang!
Nikki tyckte mamma var dödstråkig och sov bort hela förmiddagen. Nu är Ellie hämtad också, nu får bakmaskinen fortsätta jobba på en bröddeg. Vi bor ju ganska när fabriken där dem bakar korv och hamburgerbröd (korvbrödsbagaren) så varje morgon när vi går till dagis luktar det nybakat bröd. Man blir så sugen på att springa hem och baka... Min morfar sa en gång (kommer inte ihåg när) att man måste låta tjejerna i den här släkten baka. Annars blir dem alldelens knäppa. Det stämmer nog. Jag mår bra av att baka, behöver nödvändigtvis inte äta det, bara jag får baka och bjuda. Toppen av lycka är när dem människorna som man bjuder tycker det smakar gott!
Nej nu börjar jag tröttna på att sitta o KOLLA på alla dina goooda bakverk! Jag vill smaka oxå juuu :))
SvaraRaderaKRAM