fredag 27 augusti 2010

Vad roligt! Jag fick en kommentar från en anonym om mina "pain au chocolate"! Receptet kommer här:

8 bröd:
1 rulle (250 g) färsk smördeg
100 g nutella
25 g mörk choklad
75 g mandelmassa

Ägg till pensling
Florsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Dela smördegen en gång på längden och sedan varje halva i fyra rektangulära bitar så får åtta bitar.
3. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
4. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och fördela dessa över nutellan.
5. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skarven nedåt.
6. Pensla med uppvispat ägg.
7. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
8. Pudra över florsocker.


TOPPENGODA!

Idag kommer mamma och pappa hem från Grekland. Ska bli skönt att prata med dem ikväll. "Mammig och Pappig" som man är. Nu ska jag och Danne ta och rensa i bastun. Om vi inte ändrar oss som vi gjort de senaste gångerna vi öppnat den dörren.

1 kommentar:

  1. Tack för recept. Skall jag pröva någon dag./Siv

    SvaraRadera